Wat is Rebalancing?

Kinderen zijn van nature levenslustig, onbevangen, vrij en ongeremd. Dit zijn prachtige natuurlijke kwaliteiten die ieder van ons in zich heeft.

Deze kwaliteiten worden niet altijd door onze omgeving gezien of bevestigd. Als kind voel je dat onbewust. Je gaat inhouden wat niet gewaardeerd wordt, zoals gevoelens van angst, woede, passie, speelsheid of je gevoeligheid.Dit inhouden heeft zijn weerslag op zowel je lichaam als je geest. Zo houd je bijvoorbeeld de adem in bij angst en ga je sneller ademen bij opwinding. Je zet de borst op als je indruk wilt maken en trekt hem in als je onzichtbaar wilt blijven. Ingehouden woede zie je terug in strakke kaken. Ook allerlei overtuigingen en ideeën over jezelf worden opgeslagen in je lichaam. Ieder lichaam laat zo zijn eigen unieke geschiedenis zien.
Deze processen brengen het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht, kosten veel energie en kunnen uiteindelijk fysieke, emotionele en psychische klachten teweeg brengen.
Ik nodig je middels contactvolle aanrakingen uit om je lichaam weer te gaan voelen. Daarbij hoef jezelf niet te veranderen; alles wat er in je leeft mag gevoeld worden, bijvoorbeeld spanning, pijn, verdriet of frustratie.                                                                                                                                                                                                             
Gewrichtsontspanning geeft meer bewegingsvrijheid. Door diepe bindweefselmassage worden ook de diepere lagen in je lichaam aangeraakt en uitgenodigd te ontspannen. Soms zijn mijn aanrakingen heel subtiel, bijna energetisch. Door al deze contactvolle aanrakingen word je je nog meer bewust van je lichaam. Ook de ademhaling krijgt aandacht. Een bewustere ademhaling brengt je in contact met je energie. Het is een middel om spanning of emotie te voelen. Ik zal je dan ook regelmatig uitnodigen dieper en voller te ademen.

Het is prachtig om te merken hoeveel ruimte het geeft als je zonder iets te willen veranderen en met aandacht leert luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Gewoontepatronen en denkbeelden die je levens- en lichaamshouding bepalen en beperken kunnen dan doorbroken worden. Door zonder oordeel en met mildheid en nieuwsgierigheid jezelf onder ogen te komen en te durven toestaan wat er in je speelt, gaat de energie in je lichaam vanzelf vrijer stromen. Je gaat je rustiger en levendiger voelen.

Met een levendiger lichaam geniet je meer en kan je flexibeler omgaan met de uitdagingen in je leven. Je kunt meer vertrouwen gaan voelen, waardoor nieuwe mogelijkheden vanzelf ontstaan.