Hoe ziet een sessie eruit?

  • Een sessie begint met een gesprek, waarin je vertelt wat je bezighoudt. Wat speelt er op dit moment in je leven? Wat doet dat met je? Ik nodig je uit om met volle aandacht te ervaren wat er in je lichaam gebeurt. Waar voel je spanning en waar is er ruimte? Welke lichaamssensaties neem je waar? Kun je er met je aandacht bij blijven? 
  • Vervolgens begeleid ik je met verschillende massage- en aanraaktechnieken. Gewrichtsontspanning geeft meer bewegingsvrijheid. Door diepe bindweefselmassage worden ook de diepere lagen in je lichaam aangeraakt en uitgenodigd te ontspannen. Soms zijn mijn aanrakingen heel subtiel, bijna energetisch. Door al deze contactvolle aanrakingen word je je nog meer bewust van je lichaam.
  • Ook ademhaling krijgt in een sessie de aandacht. Een bewustere ademhaling brengt je in contact met je energie. Het is een middel om spanning of emotie te voelen. Ik zal je op de massagetafel dan ook regelmatig uitnodigen dieper en voller te ademen.

Het is aan te raden minimaal 5 sessies af te spreken. De ervaring leert dat je na meerdere sessies geleidelijk meer ontspant en daardoor meer gaat voelen. Voor de verdere diepgang en continuïteit van je persoonlijke proces is het zinvol om met enige regelmaat ongeveer 10 sessies of meer te komen. Tijdens je proces ga je namelijk de aanraking op een dieper niveau ervaren, kun je steeds meer toelaten van wat er in je leeft en krijg je steeds meer inzicht in je overlevingsmechanismen en de belemmerende lichaamspatronen die daar bij horen.

 

De sessies zijn niet bedoeld als vervanging voor medische of geestelijke gezondheidszorg. Als ik het nodig acht verwijs ik door naar andere beroepsbeoefenaars in zowel de reguliere als de niet-reguliere hulpverlening. Ook is er regelmatig sprake van samenwerking. Dit alles uiteraard in goed overleg met de cliënt.