Wat is Rebalancing?

Kinderen zijn van nature levenslustig, onbevangen, vrij en ongeremd. Dit zijn prachtige natuurlijke kwaliteiten die ieder van ons in zich heeft.

Deze kwaliteiten worden niet altijd door onze omgeving gezien of bevestigd. Als kind voel je dat onbewust. Je gaat inhouden wat niet gewaardeerd wordt, zoals gevoelens van angst, woede, passie, speelsheid of je gevoeligheid.Dit inhouden heeft zijn weerslag op zowel je lichaam als je geest.Zo houd je bijvoorbeeld de adem in bij angst en ga je sneller ademen bij opwinding. Je zet de borst op als je indruk wilt maken en trekt hem in als je onzichtbaar wilt blijven. Ingehouden woede zie je terug in strakke kaken. Ook allerlei overtuigingen en ideeën over jezelf worden opgeslagen in je lichaam. Ieder lichaam laat zo zijn eigen unieke geschiedenis zien.

Deze processen brengen het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht, kosten veel energie en kunnen uiteindelijk fysieke, emotionele en psychische klachten teweeg brengen. Rebalancing nodigt je uit om via contactvolle aanrakingen je lichaam weer te gaan voelen. Daarbij hoef jezelf niet te veranderen, alles wat er in je leeft mag gevoeld worden, bijvoorbeeld spanning, pijn, verdriet of frustratie.

Het is prachtig om te merken hoeveel ruimte het geeft als je zonder iets te willen veranderen en met aandacht leert luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft en voelt wat het nodig heeft. Gewoontepatronen en denkbeelden die je levens- en lichaamshouding bepalen en beperken kunnen dan doorbroken worden.

Dat is ook wat me zo boeit aan Rebalancing: zonder oordeel, met mildheid en nieuwsgierigheid, jezelf onder ogen komen en werkelijk durven toestaan wat er in je speelt. Als je kunt ontspannen in wat er is, gaat de energie in je lichaam vanzelf vrijer stromen. Je gaat je rustiger en levendiger voelen.

Met een levendiger lichaam geniet je meer en kan je flexibeler omgaan met de uitdagingen in je leven. Je kunt meer vertrouwen gaan voelen, waardoor nieuwe mogelijkheden vanzelf ontstaan.