Iets voor jou?

Neem gerust contact met me op met welke vraag dan ook. We kunnen altijd overleggen of ik iets voor je kan betekenen.

Opgroeien onder ouder(s) wiens zorg niet goed is afgestemd heeft grote gevolgen. Eenmaal volwassen leef je vrijwel altijd vanuit de overlevingsstand. Voorbeelden van overlevingsstrategieën zijn: perfectionisme, hoge streefdoelen, je veel wegcijferen voor anderen, nog eens een schepje er boven op, tot het uiterste gaan en altijd redden wat er te redden valt. In combinatie met bepaalde omgevingsfactoren in je werk en privéleven  kunnen die overlevingsstrategieën voor uitputting zorgen. Vaak ontbreekt het je ook aan zelfcompassie. Met andere woorden: het ontbreekt je aan een vriendelijke, zorgzame en niet-oordelende houding ten opzichte van jezelf, vooral gedurende momenten van tegenslag en leed.

Als je als kind door je ouders niet of nauwelijks ontmoet bent in je essentie, kan dat dus op latere leeftijd grote invloed hebben op de manier waarop je in het leven staat. Meer 'zelf' gaan leren voelen vraagt uithoudingsvermogen. Het kan leiden tot meer kracht en macht over je eigen leven, je verbonden gaan voelen met andere mensen, autonomie en het tot bloei laten komen van je talenten.

Welke mensen ontmoet ik zoal in mijn praktijk?

  • Mensen met wie het goed gaat, maar die meer levenslust en vreugde willen ervaren en merken dat iets van binnen hen ervan weerhoudt om helemaal zichzelf te zijn.
  • Mensen die meer willen gaan voelen in hun lichaam en daardoor meer bewustzijn krijgen over wat zij nodig hebben, wie ze zijn en wat hun verlangens zijn. Mensen die van hieruit opnieuw richting willen gaan geven aan bijvoorbeeld hun werk of relaties en daardoor hun leven als meer zinvol kunnen gaan ervaren.
  • Mensen die niet lekker in hun vel zitten, slecht slapen, angstig zijn of bijvoorbeeld blijven hangen in verdriet of boosheid.
  • Mensen met een lichamelijke klacht die naar de onderliggende oorzaak willen kijken.
  • Mensen die tegen een burn-out aanzitten of ervan herstellende zijn.
  • Mensen met een eetstoornis (Anorexia Nervosa en/of Boulimia Nervosa).​ 
  • Mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, recent of langer geleden, en merken dat ze die nog niet verwerkt hebben. 
  • Mensen die slachtoffer zijn van narcistische mishandeling.